Àlmok, célok, fogadalmak..“Ùj év, új kezdet” Az új év elején sokan tesznek fogadalmakat, többet sportolok, lefogyok, leszokok a dohányzásról, kávéról, nem eszem húst, kevesebb pénz költök, rengeteg fogadalom létezik, de ezkböl nagyon kevés valósul meg.
Természetesen a döntést vagy a fogadalmat sokkal könnyebb meghozni, mint megtartani. Legalább is nálam ez nem így müködik.
A december egy olyan hónap, ahol többet sütök-fözök a kelletnél, ünnepelünk, mert több idöt tölt eggyütt a család. Ilyenkor inkább megengedjük magunknak, hogy többet együnk, igyunk, lustálkodjunk.
Néha büntudatom is van, mert az ünnepek alatt fel jön 1-2 plusz kiló, de tudom, hogy ez csak átmeneti idöszak, nem lesz mindennap három fogásos ebéd, süteménnyel, tortával.
A téli hónapok nem igazán alkalmasok, hogy életmódváltás mellett elkötelezzem magam. Hidegebb van, sötétebbek a nappalok, ilyenkor kedvetlenebbek vagyunk, energiaszintünk alacsonyabb, több szénhidrátra vágyunk.
Volt úgy, hogy jan 2.-án nyomban léböjtbe kezdtem, de a sok dözsölés után, nem bírtam a koplalást, a vércukorszint leesett, és én is 🙂.
Kell egy átmenet, úgy hogy most ez következik, egy kicsit diétásabb idöszak jön, könnyű salátákkal, levesekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel. A mai ebédünk, így év elején még a lencse, kicsit másabb, különlegesebb, az unalmas szürke fözeléktöl.
Nyugat -Afrikai mogyoróvajas lencsefözelék
https://izek-es-izlesek.com/2021/01/02/nyugat-afrikai-mogyorovajas-lencsefozelek

A megújulás valódi ideje nálam a tavasz, amikor minden életre kel. Tavasszal könnyebben megy a sportolás, kivánkozok ki a szabadba, hegyet mászni, bicajozni, szaladni.
De mindenki akkor változtat amikor készen áll rá.
Fogadalmat nem tettem, de vannak álmaim, céljaim.
Az álmok ingyen vannak, de ha csak álmodozunk nem sokra jutunk.
A céloknak viszont ára van, munka nélkül nem müködnek.
A jó munkához pedig idö kell. Nem tudunk leadni 10 kg.-ot két nap alatt, és maratont sem futni az elsö kilóméter után.

Bármit is fogadtatok, terveztetek meg az új évre sok szerencsét és kitartás kívánok hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s