Advent

Advent második vasárnapja van, közeleg a karácsony.🎄
Mindenki maga módján készül fel a karácsonyra, legyen a szeretet ünnepe számára álom vagy éppen rémálom. Sokan keresztes hadjáratot indítanak a karácsony ellen, mert a karácsony a pogány téli napforduló megkeresztelése, és Jézus nem is december 25-én született, karácsonyfa fölösleges, és természetvédelmi szempontból csak az erdők kiirtását szorgalmazza.
A karácsony csupán egyfajta üzleti terv, hogy ki mennyit ér, kire mennyit kell költeni, és mekkora ajándékkal lehet a másikat lepipálni. Minden nap lehet karácsony a szívünkben, és nem csak karácsonykor kell szeretni…
Valóban így van ez, de ilyenkor még is érzékenyebben rezonálunk, felerösödnek bennünk az érzések a jók és a rosszak egyaránt. Jobban felébred bennünk a szeretet lángja, mely egybefonja a családokat.
A kiegyensulyozott személyek nem vetik meg a tradiciókat, örülnek az eggyüttlétnek, de nem is fojtsák meg giccsparádéval.
A hívök talán még misére is elmennek, mert az ünnep spiritualitását az éjféli mise adja meg.
Sok háziasszony ilyenkor erején felül teljesít, süt, föz, többféle finom fogást készíti, hogy a család kedvében járjon. Gyakran bizony belefáradunk a pörgésbe, türelmetlenné válunk, pedig lehet, hogy a család kevesebbel is beérné.
Nekem mindig ilyenkor beindul a fantáziám, a tradicionális menün kívül, sok uj dolgot szeretnék kipróbálni, és persze a receptjét közzé tenni a blogomon. Nem kevés idö ez, de mindig szívesen csináltam.
Az idén nem esek túlzásokba. Készülök azért egy két különlegességgel, de a karácsonyi meglepetés ebédet a fiam fözi, kinek szintén hobbyja a fözés, ha jól remekel megosztom veletek 😉
Nézzetek szét azért a régebbi karácsonyi receptjeim között, hátha lesz olyan étel, süti melyet szívesen elkészítenétek.
https://izek-es-izlesek.com/category/karacsony/
Kellemes adventi idöszakot kívánok, stresszmentes sütést, fözést!
Nagy-nagy ölelés mindenkinek!🤗

bolg7n

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s