Boldog karácsonyt!

Lassan a karácsonyi készülödés végére értem. A sok lótás-futás után ma délután már megpihenhetek és befejeztem a már régebb elkezdett rajzomat, Gabriel angyalt 👼🏼

gabriel.jpg

A rajzolás a másik hobbim, de sajnos ezt az utóbbi idöben egy kicsit hanyagoltam. Nem vagyok benne kiemelkedöen tehetséges, több rajznak nekifogok, és ha hibát látok benne félredobom.
Na de se baj, most az ünnepek alatt majd javítgatok, rajzolgatok.
Amikor rajzolok egy teljesen más világaban vagyok, kikapcsolja a gondolataimat, feltölt energiával, segíti az elmélyülést a befelefordulást.
Közben meggyujtom az utolsó adventi gyertyát is.
Itt van újra a karácsony.
Elgondolkodok az adventi gyertyák üzenetén: hit, remény, szeretet, öröm -ott kell, hogy legyenek a mindennapjainkban, ezek annyira fontos eszmék, hogy nélkülük nincs is élet.
Hit-boldoggá tesz, s erőt ad! Ha hiszel valamiben, vagy valakiben, akkor könnyebb átvészelni a hétköznap szürkeségét, és nehézségeit! Hinni, sok mindenben lehet! Egy Isteni lényben, s annak kegyelmébe vetett hit is boldoggá tehet…
Remény- a legnagyobb erőt tudja adni az embernek, jobb napokra, jobb dolgokra, egy támasz az ember életében.
Szeretet- egy nélkülözhetetlen érzés, mely megerösít minket, megváltoztathatja az embereket, a mindennapjainkat és az életcélunkat.
Sajnos a mai világban a szeretetböl fakadó tulajdonságok mint az elfogadás, odaadás, önzetlenség, tolerancia, inkább csak megmosolygott tevékenységek az emberek szemében, pedig mennyire fontos az, hogy szeressünk és szeretve legyünk.
“Szeretet nélkül az élet: halál ”
Fenyö Iván gondolatait szeretném itt megosztani veletek, melyek nagyon elgondolkodtató, értékes gondolatok:
“Szeretnünk kéne egymást addig is. Összejárni. Nevetni. Örülni. Köszönni. Alkotni. Szeretni. Főzni, enni, szeretni. Szeretkezni. Átölelni. Nevetni. Sírni a nevetéstől. Megpihenni. Simogatni. Mosolyogni csendben.. Hallgatni nagyokat.. Ehelyett teljesen mást teszünk. Aggódunk, félünk, manipulálunk, kepesztünk, szorongunk, félünk, nyomulunk, kompenzálunk, akarunk, sértődünk, haragszunk, stb.. Mennyi elpocsékolt perc és óra.. Mennyi elpocsékolt és kárba veszett nap és év… És egyszer elmegyünk… Haraggal, el nem intézett dolgokkal…”
Itt van karácsony az Öröm ünnepe, a megváltás öröme, Jézus öröme, mely a leghitelesebb. legszeretetteljesebb öröm.
Kívánom, hogy hit, remény, szeretet és öröm gyertyái világítsanak, melegítsenek, és hozzanak, békés boldog karácsonyt minden kedves követömnek, olvasómnak!


Foto 23.12.18, 11 03 15

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s